AUTODOC FÓRUM / Diskuze o autech podle značky / DAEWOO / Přední brzdové kotouče

Zpět na témata

Přední brzdové kotouče
DAEWOO MATIZ (M200, M250)

  • SKODA Octavia I Combi (1U5) 1.9 TDI
    @user_346207 Sep 04, 2021
    Člen
    Jak vyměnit Přední brzdové kotouče
    Odpovědět

    Zahájena

    04.09.21

    Posl. odpověď

    08.01.22

    Odpovědi

    2

    Zobrazení

    266

  • @Pavel Novotný Sep 15, 2021
    AUTODOC expert
    Vložili jsme auto na zvedák a nejprve odstranili levé kolo. Ze zadní části třmenu odstraňte 2 zátky z gumových pouzder, nahoře a dole.
    Odšroubujeme vodicí čepy (vodicí čepy třmenu).
    Uvolníme třmen a vyjmeme jej spolu s podložkami, vyndáme z něj podložky.
    Odpojte konektor snímače opotřebení podložek, zatlačte na západku šroubovákem a zatáhněte směrem k sobě. Třmen přivazujeme k pružině, aby nepřekážel
    Dávejte pozor, abyste nepoškodili brzdovou hadici!
     Dále musíte odšroubovat upevňovací šroub (řetězové kolo) brzdového kotouče, za tímto účelem vezmeme „Torx“ 30 a vyšroubujeme šroub. Pozor, držte nástroj striktně kolmo na brzdový kotouč a silněji jej přitlačte, jinak můžete utrhnout zuby na hlavě šroubu a pak budete muset šroub vyvrtat!
    Nyní jsme dali vše dohromady s novými díly. Nainstalujte nový brzdový kotouč, jako vodítka jsem použil šrouby kol, aby odpovídaly otvoru pro šroub, utáhněte šroub.
    Z třmenu vyndáme stará pouzdra a vodicí čepy, přitlačíme je a zatlačíme dovnitř, ze zadní strany je vytáhneme a vyjmeme. Vložili jsme nové, předtím jsme čepy namazali.
    Otevřete brzdovou nádrž a pomocí speciálního nástroje zatlačte brzdový píst do válce. Přední brzdové písty velmi dobře zatlačují a není nutné je na rozdíl od zadních kroutit!
    Instalujeme nové brzdové destičky, zatlačíme na kovové západky, tu, která je nainstalována se snímačem v pístu, a druhou do třmenu. Připojujeme snímač opotřebení brzdových destiček
    Instalujeme třmen na místo, utáhneme vodicí čepy a zavřeme je novými zátkami.
    Dali jsme kolo na místo.
    Výměna předního brzdového kotouče a destiček na pravé straně se provádí stejným způsobem, pouze neexistuje snímač opotřebení destiček. Jakmile vše změníte, nezapomeňte zavřít brzdovou nádrž!
    Odpovědět
    • SKODA Octavia I Combi (1U5) 1.9 TDI
      @user_346207 @Pavel Novotný Jan 08, 2022
      Člen
      JJ děkuji na Octavii je to tak ale na Daewoo Matizu sou kotouče až za ložiskem přišroubovaný čtiřmi šrouby do náboje tak sme se asi špatně pochopily díky.
      Odpovědět

Příspěvky mohou komentovat registrovaní uživatelé

Nainstalujte si aplikaci AUTODOC CLUB!

Váš osobní správce nákladů na auto, tipy na údržbu auta, připomínky o nadcházejících událostech a servisních intervalech, pokyny k svépomocné opravě - vše ve vašem smartphonu.

Autodoc CLUB app qr-code
Skenovat

Pro stažení aplikace:

Autodoc CLUB App icon