Zpět na témata

Divný hluk Kia Rio
KIA RIO

  • @Rhisfor Oct 02, 2020
    Člen

    Ahoj! 2014 Kia ​​Rio auto. najeto 75 000. Servisováno autorizovaným prodejcem. Poslední STK byla na 69 000. 1,6 automatická. V 74 000 jsem ho přivedl k dokončení diagnostiky (ozval se podivný zvuk, ukázalo se, že ochrana byla ohnutá). Po diagnostice řekl mistr že všechno v pořádku.
    Dnes ráno, na začátku pohybu, se objevil podivný zvuk, je to velmi podobné praskání dozimetru, ale ne tak časté, nebo něco podobného jako ABS při prudkém brzdění na ledě. Nebo tikot hodin. Zvuk není konstantní, to je, to není. (((((Zvláště při otáčení doprava. Při pohybu vpřed a vzad to samé. Je to slyšet jen uvnitř kabiny. Můj přítel a já jsme se změnili za volantem, uvnitř je to slyšet, venku je úplné ticho. Slyším ho vpředu vpravo, on je vzadu vpravo. Při zrychlení více než 15 km úplně zmizí. Další příznak. Je to slyšet, jenom když motor je vypnutý. Pokud sešlápnete brzdu, dokud pedál neztuhne, uslyšíte stejný zvuk. Autorizovaný prodejce chce aby přijel na diagnostiku ale zatím nemohu, kvůli tomu že jezdím autem do práce.
    Skláním se předem pro jakékoli informace!

    Odpovědět

    Zahájena

    02.10.20

    Posl. odpověď

    27.04.21

    Odpovědi

    4

    Zobrazení

    461

  • @Shapied Oct 04, 2020
    Člen

    Rozhodně to není motor nebo převodovka …
    Podezření na hnací hřídele, nebo brzdový třmen. Alternativně …. Zavěste auto na zvedáky nebo na hever a poslouchejte vše v různých režimech na 1 až 2 rychlosti …? Ale dodržujte bezpečnostní opatření!
     

    Odpovědět
  • @Worturearown Oct 05, 2020
    Člen

    Pokud jsem vše správně pochopil, měl jsem podobný problém spojený s ložiskem kola na pravé přední straně.

    Odpovědět
  • @Froopents1980 Oct 06, 2020
    Člen

    Po úplné kontrole na třech autodílnach, verdikt zněl – podvozek v perfektním stavu, dokonce prozkoumali topeni, a odpověď se ukázala být banálně jednoduchá (nedávno jsem vyleštil celý interiér. leštidlo se dostalo za palubovku, blíž k pravým dveřím vyschlo tam a začalo praskat. Takže pánové, musíte být opatrní z takovou zdánlivě neškodnou věcí, ted musim rozebrat celou palubovku, zatím nejsem na to připravený.

    Odpovědět
  • @user_334693 Apr 27, 2021
    Člen
    Ahoj, nevím jestli je dotaz stále aktuální, pravděpodobně ne, ale já teď řeším něco podobného a váhám zda-li bude dobrá volba nechat to odhlučnit u odborníku (např. https://www.2din.cz/tlumeni-odhlucneni-auta/) nebo jestli to jde zvládnout i svépomocí v garáži, co myslíte?
    Odpovědět

Příspěvky mohou komentovat registrovaní uživatelé

Nainstalujte si aplikaci AUTODOC CLUB!

Váš osobní správce nákladů na auto, tipy na údržbu auta, připomínky o nadcházejících událostech a servisních intervalech, pokyny k svépomocné opravě - vše ve vašem smartphonu.

Autodoc CLUB app qr-code
Skenovat

Pro stažení aplikace:

Autodoc CLUB App icon