AUTODOC FÓRUM / Diskuze o autech podle značky / BMW / F30 B48 unika nemrznoucí směs.

Zpět na témata

F30 B48 unika nemrznoucí směs.
BMW 3 Sedan (F30, F80)

  • @Thanistat Sep 23, 2020
    Člen

    Auto F30 2017, motor B48B20, najeto 58000. Dojel jsem na místo, vypnul motor, vrátil se o hodinu později, došlo k chybě v hladině chladicí kapaliny. Motor byl teplý, otevřel víčko hlavní nádrže, hladina byla pod min, ale vizuálně tam byla kapalina. Přidal jsem 1 litr – nic se nezměnilo. Následujícího dne se na studený motor přidalo dalších 1,5 litru, stejná situace. Hladina je na jednom místě a vždy pod minimální značkou. Vizuálně nejsou viditelné žádné netěsnosti na stěnách motoru, potrubí a pod vozem. Při krátké jízdě se zapnutým topenim, teplota chladicí kapaliny stoupne na 115 stupňů. Rozhodl jsem se zatim ponechat auto, je tu týden před koncem záruky, domluvil jsem si schůzku s prodejcem. Má někdo tušení, co by mohlo být příčinou tohoto problému, aby se urychlil proces jeho řešení?
    Předem děkujeme za vaše odpovědi!

    Odpovědět

    Zahájena

    23.09.20

    Posl. odpověď

    28.09.20

    Odpovědi

    2

    Zobrazení

    649

  • @Bromens Sep 24, 2020
    Člen

    S největší pravděpodobností hadice od hlavy bloku k nádrži. Standardní problém, v 18. roce byla hadice vyměněna a přestala se lámat v oblasti držáku. Pomalu odcházela a odpařovala se na horkém motoru venku, takže jsem nemohl najít ani kaluže …
     

    Odpovědět
  • @Takintious Sep 28, 2020
    Člen

    Podporuji, došlo ke stejnému problému, hadice byla vyměněna v záruce.

    Odpovědět

Příspěvky mohou komentovat registrovaní uživatelé

Nainstalujte si aplikaci AUTODOC CLUB!

Váš osobní správce nákladů na auto, tipy na údržbu auta, připomínky o nadcházejících událostech a servisních intervalech, pokyny k svépomocné opravě - vše ve vašem smartphonu.

Autodoc CLUB app qr-code
Skenovat

Pro stažení aplikace:

Autodoc CLUB App icon