AUTODOC FÓRUM / Diskuze o autech podle značky / TOYOTA / Vnitřní osvětlení při otevření dveří přestalo fungovat u TOYTA Corolla verso 2005

Zpět na témata

Vnitřní osvětlení při otevření dveří přestalo fungovat u TOYTA Corolla verso 2005
TOYOTA

  • @user_1274012 Dec 04, 2022
    Člen
    V interiérovém osvětlení nad řidičem se uvolnil kontakt prostřední žárovky (kontakt je zároveň reflektorem) a došlo zřejmě ke zkratu všechna interní světla přestala fungovat. Nefungovalo ani manuální zapnutí a ani zapínání od dveří (poloha DOOR) a zárověň se  hodiny na palubní desce při každém zapnutí klíčku spustily od nuly, tedy se vynulovaly.
    Závada byla v přepálené  pojistce č. 14 (DOME) která je u řidiče dole pod palubní deskou.
    Po výměně pojistky č.14  7,5A začaly hodiny fungovat správně a taky vnitřní světla je možné  manuálně rozsvítit. Bohužel světla i nadále nefungují při otevření dveží. (poloha DOOR)
    Kontroloval jsem i pojistku č.15, ale ta je dobrá. Někde ještě musí být nějaký elektronický obvod, který spíná interiérové osvětlení v režimu při otevření dveří. Říkám elektronický, protože to má funkci plynulého stmívání  a časovače.
    Poradí někdo kde se tento obvod nachází, nebo v čem  může být tato závada? 
    HV.
    Odpovědět

    Zahájena

    04.12.22

    Posl. odpověď

    04.12.22

    Odpovědi

    0

    Zobrazení

    261

Příspěvky mohou komentovat registrovaní uživatelé

Nainstalujte si aplikaci AUTODOC CLUB!

Váš osobní správce nákladů na auto, tipy na údržbu auta, připomínky o nadcházejících událostech a servisních intervalech, pokyny k svépomocné opravě - vše ve vašem smartphonu.

Autodoc CLUB app qr-code
Skenovat

Pro stažení aplikace:

Autodoc CLUB App icon