Do motoru FORD Mondeo Mk4 Hatchback (BA7) (03.2007 - 01.2015)
- FORD MONDEO IV (BA7) 2.2 TDCi@user_262235708.09.2024 17:01ČlenZdravím, nevím zda poradím,ale měl jsem něco podobného u Mondea MK4 2.2 TDCi 129kW,kde jsem také nemohl občas nastartovat,při zařazení jedničky po startu auto bylo líné a museljsem hned přeřadit z jedničky na vyší stupně,kde se pak auto rozjelo,ale víc jak 80 km/h.,to nejelo. Dal jsem to vyčistit vodíkem,ale po ujetí cca 20 km se kontrolka mortoru opět rožla atk jsem ji vymazal,ale opět to samé. Tak jsem nechal rozdělat EGR ventil a sání,kde bylo karbónu,že tam byla jen malá dírka v sání. Navíc prasklá hadice od filtru vzduchu. Po těchto úkonech auto jezdí jako za mlada. Ale u Vás to může být něco jiného.
- @user_60571916.09.2024 09:18ČlenStejné chování ford jsem vyřešil vyčištění nádrže, přesná chyba byla částečně ucpaná hadička.

MONDEO IV (BA7) 2.0 TDCi (103 kw / 140 hp)
Po jízdě do strmého kopce s cca 15 litrů paliva začalo škubat a motor zhasnul. Hodilo všeobecnou hlášku Malfunction engine + kontrolka motoru. Motor šel nastartovat ale při 2k otáčkách zas zhasnul na druhý den už neběžel ani na volnoběhu. Mechanik neví co s tím dál, konstatoval že do motoru neproudí palivo. Dal vyčistit vstřikovače a vyměnil kabely. Auto je stále nepojízdné.
Umíte mi poradit?