106 II Hatchback výměna manžety převodky řízení bez posilovače PEUGEOT 106 II Hatchback (1A_, 1C_)
- @Pavel Novotný20.10.2020 17:58AUTODOC expertAhoj. Na základě fotografie budete muset odšroubovat šroub a sejmout spojovací tyče, abyste vyměnili manžetu, ale po opravě v každém případě je treba na geometrie.
- PEUGEOT 106 II Hatchback (1A_, 1C_) 1.1 i@user_345720.10.2020 18:15@Pavel NovotnýČlenDík za odpověď. A nečeká mě tam nějaký zádrhel, když vyndám torx ven. Např. jestli tam nejsou podložky atd. Jinak s geometrii asi moc nehnu, protože ramínko spojovacích tyčí přijde zpět na stejné místo, ani o milimetr dál, ten torx to nedovolí. Kdybych dělal kulové čepy, tak na 100% bych geošku udělal. Jdu příští měsíc na STK, tak si to tam nechám od kluků přeměřit a kdyby bylo něco špatně, tak to potom nechám udělat. Ale ještě jednou dík za rychlou reakci
- @Pavel Novotný21.10.2020 12:04AUTODOC expertAle už vám to nemohu říct, musíte rozebrat a podívat se, ne vy a já si nemůžeme být jisti, že tam nikdo předtím nic neudělal a jak to udělali. Pokud se bojíte a nedůvěřujete svým schopnostem, je lepší obrátit se na autoservis.
Zdravím, měnil jsem olej a vzduchový filtr a přitom jsem si všiml roztrhlé manžety na převodce řízení. Proto se chci zeptat co vše je potřebné rozpojit k výměně této manžety, abych nemusel převodku vyndávat celou ven. Při pohledu vlevo je tam Torx 55 nestačilo by ho povolit a stáhnout ramínko? Ale nevím co by mě tam mohlo překvapit. Nikde jsem nenašel rozborku této převodky. Jsem vděčný za každou radu.