AUTODOC FÓRUM / Diskuze o autech podle značky / PEUGEOT / 106 II Hatchback výměna manžety převodky řízení bez posilovače

Zpět na témata

106 II Hatchback výměna manžety převodky řízení bez posilovače
PEUGEOT 106 II Hatchback (1A_, 1C_)

  • PEUGEOT 106 II Hatchback (1A_, 1C_) 1.1 i
    @user_113829 Oct 20, 2020
    Člen

    Zdravím, měnil jsem olej a vzduchový filtr a přitom jsem si všiml roztrhlé manžety na převodce řízení. Proto se chci zeptat co vše  je potřebné rozpojit k výměně této manžety, abych nemusel převodku vyndávat celou ven. Při pohledu vlevo je tam Torx 55 nestačilo by ho povolit a stáhnout ramínko? Ale nevím co by mě tam mohlo překvapit. Nikde jsem nenašel rozborku této převodky. Jsem vděčný za každou radu.

    Odpovědět

    Zahájena

    20.10.20

    Posl. odpověď

    21.10.20

    Odpovědi

    3

    Zobrazení

    377

  • @Liss Oct 20, 2020
    Člen
    Ahoj. Na základě fotografie budete muset odšroubovat šroub a sejmout spojovací tyče, abyste vyměnili manžetu, ale po opravě v každém případě je treba na geometrie.
    Odpovědět
    • PEUGEOT 106 II Hatchback (1A_, 1C_) 1.1 i
      @user_113829 @Liss Oct 20, 2020
      Člen
      Dík za odpověď. A nečeká mě tam nějaký zádrhel, když vyndám torx ven. Např. jestli tam nejsou podložky atd. Jinak s geometrii asi moc nehnu, protože ramínko spojovacích tyčí přijde zpět na stejné místo, ani o milimetr dál, ten torx to nedovolí. Kdybych dělal kulové čepy, tak na 100% bych geošku udělal. Jdu příští měsíc na STK, tak si to tam nechám od kluků přeměřit a kdyby bylo něco špatně, tak to potom nechám udělat. Ale ještě jednou dík za rychlou reakci
      Odpovědět
  • @Liss Oct 21, 2020
    Člen
    Ale už vám to nemohu říct, musíte rozebrat a podívat se, ne vy a já si nemůžeme být jisti, že tam nikdo předtím nic neudělal a jak to udělali. Pokud se bojíte a nedůvěřujete svým schopnostem, je lepší obrátit se na autoservis.
    Odpovědět

Příspěvky mohou komentovat registrovaní uživatelé

Nainstalujte si aplikaci AUTODOC CLUB!

Váš osobní správce nákladů na auto, tipy na údržbu auta, připomínky o nadcházejících událostech a servisních intervalech, pokyny k svépomocné opravě - vše ve vašem smartphonu.

Autodoc CLUB app qr-code
Skenovat

Pro stažení aplikace:

Autodoc CLUB App icon